دستور رئیس دیوان عالی برای تعیین حکم استرداد جهیزیه در یک پرونده-راهبرد معاصر
توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت پلیس: دستگیری سارقان ۱۰میلیاردی طلافروشی در تهران ماهواره چمران جدیدترین تست‌های خود را با موفقیت به انجام رساند ایلان ماسک: نورالینک برای از بین بردن درد گردن و کمر باید تراشه مغزی بسازد صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال | سیلاب در راه است معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش ملک جناح خاصی نیست/ از ظرفیت اساتید استفاده شود خبر خوش برای معلمان | کد ۱۹ استخدام ۶ هزار نفر برای وزارت آموزش و پرورش تایید شد جزئیات مسمومیت چند دانش‌آموز در شهرری | ماجرا چه بود؟ واکنش سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده دستگیری تبعه افغان مسلح در یافت آباد به اتهام قدرت نمایی خبر خوش برای معلمان جدید و فرهنگیان فاقد رتبه و جاماندگان رتبه بندی+ جزئیات ماجرای درگیری موتور سوار و یک زن | واکنش پلیس | دلیل ارجاع زن جوان به مراجع قضایی

دستور رئیس دیوان عالی برای تعیین حکم استرداد جهیزیه در یک پرونده

رئیس دیوان عالی در جریان ملاقات مردمی، پیرامون پرونده طلاق و ادعای یکی از مراجعین نسبت به بی‌توجهی قاضی به دادخواست استرداد جهیزیه، دستور داد برای صدور رأی در قسمت مفتوح پرونده اقدام شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۳ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 16
کد خبر: ۱۳۳۸۹۰

به گزارش راهبردمعاصر، به نقل از روابط عمومی دیوان عالی کشور، برنامه ملاقات مردمی حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم، در جهت تکریم ارباب رجوع و رسیدگی بی‌واسطه به مشکلات حقوقی مراجعین، طبق روال هر هفته برگزار شد.

رئیس دیوان عالی کشور در جریان یکی از این ملاقات‌ها، پیرامون پرونده طلاق و درخواست یکی از مراجعین برای استرداد جهیزیه، دستورات لازم را در چارچوب مقررات صادر کرد.

در این پرونده خانمی که پیرو صدور گواهی عدم سازش و درخواست طلاق یک طرفه همسرش تقاضای ملاقات با رئیس دیوان عالی کشور را داشت مدعی بود در دادگاه بدوی و تجدیدنظر قاضی در رأی، اشاره‌ای به استرداد جهیزیه، اموال شخصی و پرداخت نفقه‎‌های معوقه از سوی همسرش نکرده و موجب تضییع حقوق شرعی و قانونی نامبرده شده است.

این مراجعه کننده گفت: همسرم پس از ده سال غیبت و تباه کردن زندگیم، بدون پرداخت هیچ یک از حقوق شرعی اصرار به جدایی دارد.

وی ادامه داد: با توجه به درخواست طلاق یک طرفه، ایشان موظف است جهیزیه و اموال شخصی بنده را پس بدهد، بنابراین بنده درخواست استرداد جهیزیه، اموال، نفقه‌های معوقه و مهریه را نمودم، اما دادگاه به خواسته‌ام هیچ توجهی نکرد.

این مراجعه‌کننده افزود: بنده نیز به دلیل بی‌توجهی دادگاه بدوی به موضوع استرداد جهیزیه، اموال شخصی و طلاهایم، نسبت به رأی صادره تجدیدنظرخواهی کردم، اما در دادگاه تجدیدنظر نیز علیرغم ارائه فاکتور برای برخی وسایل اصلی، حضور شهود (دو مرد و یک زن) و اتیان سوگند همه آنان، به خواسته‌ام توجه نشد.

این مراجعه کننده اظهار کرد: در ملاقات با رئیس دیوان عالی کشور بیان کردم که درخواستم در پرونده نادیده گرفته شده و اصلاً به آن رسیدگی نشده است، از ایشان تقاضا کردم با توجه به عدم توجه قضات در هنگام صدور رأی؛ به خواسته‌‎ام رسیدگی کنند.

رئیس دیوان عالی کشور ضمن بررسی دقیق لایحه، اوراق قضائی و استماع اظهارات نامبرده با بیان اینکه مطابق ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده در رأی طلاق، باید راجع به کلیه امور مالی زوجه اتخاذ تصمیم شود، گفت: از آنجایی که در دادنامه بدوی و تجدیدنظر اشاره‌ای به استرداد جهیزیه نشده و دادگاه بدون تعیین تکلیف جهیزیه زوجه رأی به طلاق داده است، مراتب عیناً به ریاست محترم دادگستری استان البرز گزارش شود تا با هدایت وی نسبت به صدور رأی در قسمت مفتوح پرونده اقدام شود و دادگاه در حکم اصلاحی تکلیف آن را روشن نماید.

مرتضوی مقدم در تشریح این مطلب ادامه داد: طبق ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده، دادگاه در مقام صدور حکم طلاق باید تمام حقوق مالی زوجه را در رأی قید کند و اگر هر کدام از این حقوق مانند حکم استرداد جهیزیه زوجه در پرونده تعیین تکلیف نشود و رأی صادر شود، در آن قسمت، پرونده مفتوح است و باید دادگاه با ثبت مجدد پرونده حکم مقتضی صادر نماید.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: اصل فراغت دادرسی شامل مورد نمی‌شود، زیرا چنانچه راجع به موضوعی از موضوعاتی که دادگاه تکلیف به صدور رأی داشته، رأی صادر نشود اصل مذکور منتفی است./مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار